Julen vendes på hovedet

Elever.jpg
08 dec 2014

Sjællandske Næstved bragte den 4. december 2014 en artikel af Jan Søe om hvordan Herlufsholm Skole og SOS Børnebyerne vender lidt op og ned på julen i år:

"På Herlufsholm Skole bliver der i år vendt op og ned på julen. Her skal eleverne på 6. årgang ud at gøre gode gerninger i stedet for selv at få gaver og blive forkælet.

Det sker som led i SOS Børnebyernes juleprojekt » Omvendt Julekalender « . I julekalenderen skal børnene hver dag åbne en låge og lære om dagligdagen for et forældreløst barn i et af verdens fattige lande.

Barnets historie bliver så brugt i undervisningen, og når børnene får fri, kan de donere deres arbejde til familie og venner og indsamle penge til SOS Børnebyernes arbejde. For eksempel ved at tage ud af bordet derhjemme, rydde op på deres værelse, lufte hunden eller hjælpe med støvsugningen, som forældrene så belønner med en lille skilling.

Væsentlige værdier

-To væsentlige værdier på Herlufsholm Skole er engagement og ansvarlighed. Det skal også forstås i en global kontekst. Vores elever skal tage ansvar for det verdenssamfund, de er en del af, og de skal være med til at gøre verden en lille smule bedre -hver dag, siger afdelingsinspektør for grundskolen på Herlufsholm Skole, Anne-Louise Boelsmand.

I år er det andet år i træk, at SOS Børnebyerne afholder » Omvendt Julekalender « sammen med folkeskolerne. 187 skoler og næsten 7.000 elever i hele landet deltager i projektet.

Stof til eftertanke

Ida Mørck, der står for projektet hos SOS Børnebyerne, fortæller: -Jeg synes, julekalenderen rammer plet, fordi den både giver stof til eftertanke i undervisningen og hjælper forældre og børn med at tage hul på nogle af de lidt svære emner, som vi tror mange forældre gerne vil dele med deres børn. Det er meget livsbekræftende at se, hvordan børnene reagerer - børn har et godt hjerte og vil gerne hjælpe andre børn, siger hun."