Tysk foredrag om livet i Vestberlin

Tyskforedrag.jpg
27 sep 2018

Tyskholdene fra 2.y og 2.ax havde rige muligheder for at få et førstehåndsindblik i tysk kultur og få testet sprogøret, da de i sidste uge havde besøg af Frau Margitta Hehl, der var inviteret på besøg for at holde foredrag om sin opvækst i Vestberlin efter 2. Verdenskrig og under den kolde krig.


I løbet af en enkelt lektion berettede Frau Margitta levende om livet i ruinerne, opdelingen af Berlin i en østlig og en vestlig del, den russiske blokade og de allieredes luftbro, der forsynede Berlins indbyggere med livsvigtige fødevarer. Hun fortalte også om mødet med de allierede soldater, de vanvittige priser på sortbørsmarkedet, de mange forsøg på at flygte fra det kommunistiske Østtyskland og den store glæde, da landet endelig blev genforenet efter årtiers adskillelse. Hele fortællingen blev glimrende understøttet af billedmateriale, hvilket blandt andet gav eleverne mulighed for at forestille sig, hvor meget oprydningsarbejde efterkrigstiden krævede.



Eleverne lyttede opmærksomt under hele foredraget og havde efterfølgende mulighed for at få trænet de tyske talegaver ved at stille spørgsmål.



Foredraget udgjorde desuden grundlag for klassernes videre arbejde med Tyskland under den kolde krig. Eleverne bemærkede, at foredraget var spændende og lærerigt, og at det var inspirerende at blive præsenteret for "levende historie" på en måde, som bøger, billeder og videoer ikke tilbyder.