På Herluf Trolles fødselsdag 14. januar blev Herlufsholm Skoles nye sovesal - Bodilgården - indviet. Det skete under musik fra 'Bodilgården All Stars', et af skolens elevbands, og med taler fra hhv. Heis, Stander, direktør og bestyrelsesformand for Villum Kann Rasmussen Fonden, Lars Kann Rasmussen.
Elevgården er opkaldt efter afdøde Bodil Kann Rasmussen, som var ægtefælle til fondens stifter, Villum Kann Rasmussen. At det er hende, der lægger navn til byggeriet, begrundede Lars Kann Rasmussen med, at netop hun kendte til det som mor at skulle sende sine børn på kostskole, og at det ville have glædet hende, at byggeriet netop skal sikre ekstra trygge rammer omkring de mindste kostelever.
I sin indvielsestale drog forstander Jens Greve en parallel mellem den måde, hvorpå Herluf Trolle forvaltede sin arv ved at grundlægge Herlufsholm med den måde, som arvingerne efter Villum Kann Rasmussen forvalter deres på, ved bl.a. at være hovedsponsor for Bodilgården.
Når Villum Kann Rasmussen Fonden har indvilliget i at være hovedsponsor for byggeriet, skyldes det ifølge Lars Kann Rasmussen, at han via sit medlemskab af skolens bestyrelse fra 2000-2004, fik stor respekt for den måde, Herlufsholm i dag ledes på, og for skolens visioner om elevernes udvikling. Villum Kann Rasmussen Fonden har doneret ca. 29 mio. kr. af Bodilgårdens samlede anlægssum på godt 37 mio. kr. Fonden har også tidligere støttet Herlufsholm, da den i 1995 donerede knap 4 mio. kr. til renovering af skolens fysikum.
Heis henviste også til både det gamle og det nye i sin tale, hvori han bl.a. sagde. "Mange kostskoler har forkastet brugen af sovesal som forældet, mens vi på Herlufsholm opererer med elevgårde som enheder, hvor eleverne har deres opholds- og læseværelser og sover på sovesalen. Der er gode argumenter - pædagogiske, psykologiske og traditionsbetingede - for at beholde dette koncept. Det er i tråd med en opdragelse, som skolen også fremover vil stå for, og eleverne trives som helhed i disse rammer."
Arkitektonisk er Bodilgården harmonisk afstemt med skolens øvrige byggeri, men den adskiller sig ved en langt mere fleksibel indretning og mindre sovesale, samtidig med at den opfylder de nyeste energimæssige standarder i materialevalg. Elevgården, som er på 1900m2 fordelt over 2 etager, består af en hovedlænge, hvorfra der går tre fløje. I hovedlængen er der fælles opholdsrum, og i fløjene finder man elevernes humre med tilhørende sove-, bade- og hyggerum. Gården kan rumme mellem 36 og 42 elever.
Det er arkitektfirmaet White Arkitekter A/S, der har tegnet Bodilgården, og Børge Jakobsen & Søn A/S, som er hovedentreprenør på byggeprojektet. Både arkitektfirma, entreprenør og håndværkere fik mange rosende ord med fra skolens direktør Ole Jung, som udtrykte stor tilfredshed med den måde, byggeriet er forløbet på; kvaliteten har været i højsædet, samtidig med at byggeplanernes tidsplan er blevet overholdt.
Sovesalslærerparret, Josephine og Jakob Hartmann, som (sammen med deres tre børn) skal bo på Bodilgården og tage sig af dens elever, flyttede ind lige før jul, og i ugerne efter indvielsen rykkede de forventningsfulde elever ind på deres nye sovesal fra hhv. Vuen og Egmontgården, som nu er under kærlig renovering.
Bodilgården er anden fase af skolens udbygningsplaner og dermed endnu et succesfuldt resultat af Herlufsholms fundraisingarbejde, som siden 2003 har skaffet skolen næsten 80 mio. kr. Udbygningernes overordnede sigte er at løfte kvaliteten for skolens fritids-, skole- og kostskoleliv. Første fase var byggeriet af Trollehallen, en stor moderne sportshal, som blev indviet maj 2005. Næste store byggeprojekt bliver en ombygning og udvidelse af gymnasieafdelingen, som skal igangsættes, når der er indsamlet tilstrækkelige donationer.
Som privatskoleer Herlufsholm henvist til egen- eller ekstern finansiering ved nye byggerier. Da skolen samtidig ønsker at kunne yde tilskud til forældrebetalingen for egnede elever med begrænsede midler, er det en vigtig opgave for Herlufsholm at skaffe finansiering til byggeprojekterne; dels gennem gaver fra forældre, gamle elever og andre med tæt tilknytning til skolen; dels gennem ansøgninger til fonde og erhvervsvirksomheder. Lige nu samler vi derfor ind til ombygningen og udvidelsen af gymnasieafdelingen.