"Årets Forskerspirer" er igen fra Herlufsholm

Forskerspirer 2010.jpg
03 mar 2011

Herlufsholm havde i 2010 et rekordstort antal forskerspirer, nemlig tretten, der fredag d. 29. oktober afleverede deres synopser og dermed konkurrencebidrag til "Projekt Forskerspirer" 2010. Ugerne op til afleveringen var præget af hektisk aktivitet; færdiggørelse af synopserne, besøg hos forskningsinstitutioner og den sidste vejledning hos nogle af landets førende forskere indenfor så forskellige emner som neuromarketing, soldaters hjemkomst efter at have været udsendt i krig, udnyttelse af kølevand i containerskibe og stand up-komikkens karakteristika.

Efter indleveringen udvalgte et dommerpanel de tolv forskerspirer, der i de fire kategorier, humaniora, samfundsvidenskab, naturvidenskab og sundhedsvidenskab blev nomineret til at vinde prisen som "Årets Forskerspirer 2010."

Herlufsholm var på flotteste vis repræsenteret med hele tre kandidater:

  • Sarah Bogø Pedersen 3.z:  ICTY's betydning for international retsorden(Samfundsvidenskab).
  • Christian Hedeager Krag 3.x: Menneskets tidsopfattelse (Sundhedsvidenskab).
  • Martin Gervais Dahlmann 3.x: Kapillære pericytters indvirkning på aldringsforandringer (Sundhedsvidenskab).

Ved offentliggørelsen af årets forskerspirer blev det offenliggjort, at Christian Hedeager Krag blev kåret til vinder i kategorien Sundhedsvidenskab (menneskets tidsopfattelse).

Prisen på 20.000 kr. og en buket blomster blev overrakt af undervisningsminister Tina Nedergaard.

Totalt set har Herlufsholm vundet prisen som årets forskerspirer seks gange. Desuden blev Herlufsholms Forskerspirer koordinator udnævnt til "Årets Koordinator" i 200

Læs mere om "Projekt Forskerspirer" på www.forskerspirer.ku.dk