"Projekt forskerspirer" - to flotte nomineringer til Herlufsholm

Forskerspirer.jpg
23 nov 2011

Herlufsholm har i år haft seks dygtige forskerspirer, der mandag d. 31. oktober afleverede deres synopser og dermed konkurrencebidrag til "Projekt Forskerspirer" 2011.

Ugerne op til afleveringen var præget af hektisk aktivitet; færdiggørelse af synopserne, besøg hos forskningsinstitutioner og den sidste vejledning hos nogle af landets førende forskere indenfor så forskellige emner som kommunernes uudnyttede potentiale, graphen og kræftforskning, ADHD og kriminalitet og lugtesansens påvirkning på ghrelin-koncentrationen.

Efter indleveringen har et dommerpanel nu udvalgt de tolv forskerspirer, der i de fire kategorier, humaniora, samfundsvidenskab, naturvidenskab og sundhedsvidenskab er nominerede til at vinde prisen som "Årets Forskerspirer 2011."

Herlufsholm er på flotteste vis repræsenteret med to kandidater:

Julie Lolk Wolff-Sneedorff:  3.y: Isolering af tumorspecifikke memory T-celler fra humant blod med henblik på udvikling af et fremtidigt lægemiddel til hindring af tilbagefald til kræft.

Mathilde Olhoff-Jakobsen 3.z: Den ekskluderende sprogbrug i den danske indvandrerdebat.

Prisoverrækkelsen og den endelig kåring af årets fire vindere i hver sin kategori finder sted i Festsalen på Københavns Universitet torsdag d. 8. december 2011.

Priserne overrækkes af uddannelsesminister Morten Østergaard.

Læs mere om "Projekt Forskerspirer" på www.forskerspirer.ku.dk