Herlufsholm Skoles nye IDEALS-center

Ideals-centret.jpg
25 sep 2012

Samtlige hytteture for 1g er i går gået til vort nyindkøbte og nymalede IDEALS-center i Kalbyrisskoven. Forklaringen på bogstavsammensætningen er Round Squares 6 målsætninger om internationalisering, demokrati, environment, adventure, lederskab og service.

Vi erhvervede hytterne i forbindelse med etableringen af en ny fordelingsvej øst om Næstved, da der i 2010 blev indgået aftale mellem kommunen og Herlufsholm Skole og Gods om nogle nødvendige jordfordelinger. Herlufsholm skulle afgive nogle arealer og kunne som delvis kompensation erhverve andre. De "nye" arealer omfattede bl.a. gamle skydebaner og diverse bygninger, der tidligere var opført som skivedepoter og opholdsrum. Flere af bygningerne blev nedrevet - men vi overtog 2 træhytter af god kvalitet, og den ene indeholdt en isoleret opholdsafdeling.  

Hytterne trængte til en kærlig hånd, og de er nu over sommeren istandsat. Bade- og toiletfaciliteterne, installationerne og køkkenet er totalrenoveret, og der er etableret soveafdelinger i den ene hytte.

Dertil kommer, at de nu også er malet udvendigt af 2IB sammen med skolens maler, Bruno Petersen. Den første skoledag cyklede hele 2IB holdet sammen med deres lærer Richard Hannon ud til Kalbyrisskoven. IDEALS-centeret skal bl.a. danne rammen om aktiviteter indenfor Adventure og Lederskab for vores elever. Som led i CAS-programmet (Creativity, Action og Service) smøgede eleverne derfor ærmerne op og gik i gang. Billedet vidner om et fint samarbejde - og et smukt resultat.