Flot donation fra A.P. Møllers Fond

skolebygningen.jpg
18 jun 2014

Herlufsholm Skole og Gods har netop modtaget en utrolig flot donation fra A. P. Møllers Fond på 23 mio. kr. til renovering af Skolebygningens stueetage.

Herlufsholms skolebygning danner hovedrammen for undervisningen i grundskolen. Her finder man stamklasserne for 7.-10. klasse. Skolebygningen er en fredet bygning, der oprindeligt blev opført som en ladebygning i 1743, men blev ombygget i 1809-12 til undervisningslokaler. I 1852-53 blev bygningen forhøjet med en etage.

Det er bygningens underetage, der skal gennemgå en hovedistandsættelse. Undervisningslokalerne er mørke og nedslidte og vil have stor gavn af en kærlig behandling, så gulve, vægge og akustiklofter fremover danner et lyst og imødekommende rum, der kan inspirere både lærere og elever. Med renoveringen af Røde Plads vil en åbning gennem Skolebygningen desuden forbinde denne bygning med Helenhallen og derigennem skabe sammenhæng mellem grundskolen og gymnasiets væresteder.

Selve byggeprojektet er budgetteret til god 32 mio. kr., og der arbejdes nu på at finansiere resten. Det forventes, at arbejdet på skolebygningen igangsættes omkring oktober måned 2014.