Første præmie i verdensmesterskabet for Unge Forskere

19 maj 2014

I slutningen af april 2013 var Emilia Wódzka og Alexander Mørch begge (studenter fra årgang '13) finaledeltagere ved Unge Forskere finalen i København. Her vandt de begge førstepræmien i hver deres kategori, og Alexander blev endda også konkurrencens samlede vinder.

I forbindelse med deres første præmie blev de begge inviteret - som de eneste danskere - til det uofficielle verdensmesterskab for Unge Forskere kaldet (Intel ISEF).

Verdensmesterskabet foregik i Los Angeles, Californien, og startede søndag d. 11. maj. Der er over 1600 deltagende projekter og præmier for over 2 millioner amerikanske dollars. Der er desuden en mængde specialpræmier fra organisationer som CERN, Google, Intel, NASA, SpaceX og Nobelpriskomiteen.

Det lykkedes Emilia Wódzka at vinde en første præmie på 3000 amerikanske dollars sponsoreret af United Technologies. Emilia har i sit projekt arbejdet med, at få batterier til at kunne lagre mere energi, hvilket kan få stor betydning for verdens fremtidige transport baseret på elbiler.

I forbindelse med Emilia og Alexanders besøg har den danske presse fulgt de to deltagere tæt. De er begge blevet interviewet af Johannes Langkilde fra DR og har været på både i P1 morgen samt P4. De er endvidere begge portrætteret i Berlingske Tidende under tillægget Tech.

Vi ønsker Emilia et stort tillykke med den fine pris og ønsker begge held og lykke med den kommende forskerkarriere.

Link til Berlingske Tidende

http://www.b.dk/tech/forsker-paa-19-aar-vil-goere-elbiler-mere-effektive

http://www.b.dk/tech/ung-forsker-soeger-at-finde-svaret-paa-livets-opstaaen