Røde Plads renoveres

DSC04862.JPG
14 jul 2014

Røde Plads på Herlufsholm Skole skal restaureres for over seks millioner kroner.

Pladsen der ligger mellem skolens gamle og nye bygninger er er tiltænkt som et naturligt samlingssted for eleverne. Men hyggen mangler og belægningen er helt ødelagt. Med en donation på seks millioner kroner fra Realdania kan udenomsarealerne renoveres.

I foråret blev der holdt en arkitektkonkurrence, som arkitektfirmaet Breimann & Bruun vandt. De har ladet sig inspirere af Susåen og Ådalen foran skolen og vil give pladsen et bølgende udseende.

Ved brug af materialer som røde teglklinker sørger arkitekterne desuden for, at pladsen også fremover kan bevare sit navn Røde Plads. -Helt tilbage fra midten af 1500-tallet har Herlufsholm været ramme om skolefunktioner og har gennem tiderne udviklet sig til en moderne undervisningsinstitution. Vi er glade for, at vi med vores støtte til revitaliseringen af » Røde Plads « bidrager til, at de fysiske rammer understøtter elevernes behov, samtidig med at historien fortsætter, ved at der vises respekt for stedets bygningskultur, siger programchef i Realdania Christian Andersen.

 -Vi glæder os virkelig til at få samling på skolen med renoveringen af denne centrale plads på skolen. Og så vil den på fremragende vis samle nye og gamle bygninger. Det bliver flot, siger Herlufsholm Skoles rektor, Klaus Eusebius Jakobsen.

Arbejdet går i gang til august og den Røde Plads forventes at stå klar til skolens 450 års jubilæum 23. maj 2015.