Heis fratræder som rektor

Klaus Eusebius Jakobsen.jpg
04 dec 2015

Herlufsholms rektor gennem mere end 22 år, Klaus Eusebius Jakobsen, fratræder som rektor 1. september 2016. Rektor fylder 70 år i 2017.    

Klaus Eusebius Jakobsen har stået i spidsen for Herlufsholm i en årrække og har været en drivende kraft i den rivende udvikling, som skolen har gennemgået siden begyndelsen af 90'erne. 

Forstander Jens Moberg udtaler: "Klaus Eusebius Jakobsen har gjort en fantastisk indsats som Rektor for Herlufsholm og har gjort en afgørende positiv forskel i Herlufsholm Skoles lange historie. Klaus vil blive savnet - og altid være husket på skolen. Jeg er meget taknemlig for Klaus' store dedikation, engagement og indsats gennem de sidste 22 år. Det er nu bestyrelsens opgave at finde en ny rektor, som kan føre skolen videre og forsætte den positive udvikling."

Siden 1993, hvor der var 280 elever på skolen, er elevtallet mere end fordoblet til i dag 650 elever; ligeledes er kostelevtallet vokset betydeligt fra 250 til ca. 300 i dag. Den internationale studentereksamen (IB) er blevet indført som en parallel til den danske studentereksamen, og tilsvarende internationale eksaminer er kommet til på grundskoleniveau. Rektor har haft et meget skarpt blik for den globalisering, som har fundet sted i samme periode, og Herlufsholm er blevet optaget af to meget prestigefyldte internationale organisationer (Round Square International og Duke of Edinburgh Award), hvilket blandt andet har bragt hundredevis af elever på udvekslingsbesøg over hele verden, som deltagere i verdenskonferencer og i socialt arbejde i fjerne afkroge af kloden.

På det hjemlige plan var rektor idemanden til skolens deltagelse i SOS Børneby-arbejdet, hvor eleverne de seneste 10 år har indsamlet mere end million kroner til dette formål.

Gennem sine 22 år på posten har rektor været drivkraft for utallige store nybygninger og renoveringer - mest spektakulære er vel den nye sportshal, Trollehallen, Røde Plads, Helenhallen og den nye elevgård Bodilgården.

Mellem by og skole er sket meget positivt i de sidste 20 år: Rundvisninger, åbent hus-arrangementer, deltagelse i Kulturnatten og Herlufsholm Fantasy Bogmesse er alle arrangementer, som rektor har stået i spidsen for. Et symbol på det gensidigt gode forhold til Næstved By kan aflæses af genopførelsen af Hvide Bro i 2015.

Mest konkrete er dog de faglige resultater, som skolens elever, dens lærere og rektor er lykkedes med: I en nylig offentliggjort statistik indtager Herlufsholm en meget fornem delt 4.plads blandt Danmarks gymnasier set i forhold til løfteevne og en flot 7.plads, hvis man blot ser på resultaterne.

Alt dette er sket samtidig med, at Klaus Eusebius Jakobsen har formået at holde fast i den særlige kant, historie og de gamle traditioner, som skolen er kendt og også elsket for.

 

Skolen vil holde en afskedsreception for Klaus Eusebius Jakobsen i august 2016.