Herlufsholm får eget frimærke

Herlufsholm frimærke.jpg
20 mar 2015

Fredag d. 13. marts blev en helt særlig dag på Herlufsholm Skole. Det blev nemlig dagen, hvor skolen fik sit eget frimærke i anledning af Herlufsholms 450 års jubilæum d. 23. maj i år.

Dagen blev markeret på festlig vis i skolens festsal, hvor forstander Jens Moberg tog godt imod de elever og gæster, der var mødt op til festlighederne.

Hvordan laver man et frimærke?

Inden frimærket blev afsløret forklarede Designchef fra Post Danmark Frimærker Martin Pingel, hvordan man egentlig laver et frimærke. Han forklarede blandt andet, at frimærkerne ofte var baseret på et foto eller et maleri, men at de derefter blev tegnet op og forsimplet for at "gøre noget stort til noget småt".

Frimærker skal have en historie, og Herlufsholms nye frimærke fortæller historien om den gamle skole, der lige om lidt kan fejre sin 450 års fødselsdag. Derfor er bygningerne på frimærket også de ældste af skolens bygninger - de gamle klosterbygninger, som stammer tilbage fra dengang Herlufsholm hed Skovkloster og husede munke i stedet for elever. Våbenskjoldets ib-skaller står for lærdom og visdom og sammen med Herlufsholms to grundlæggere markerer de skolens grundlag, som stadig består i de mange traditioner og omgivelser.

Herefter var eleverne i 6. og 7. klasse kreative og lavede deres egne frimærker. Der var mange gode bud, og flere af dem kom utrolig tæt på det endelige frimærke fra Post Danmark. Der blev tegnet ib-skaller og trolde fra skolens våbenskjold, bygninger, grønne områder, sport, bøger og Herluf Trolle og Birgitte Gøye.

Elevernes mange, gode forslag tager Designchef Martin Pingel med tilbage til Post Danmark, hvor de dygtige designere vil kigge dem igennem og kåre tre vindere.

Send et postkort til skolen

Skolen har i anledning af jubilæet inviteret alle, der skulle have lyst, til at sende en fødselsdagshilsen til skolen. Det kan de nu gøre og endda frankere deres postkort med et særligt jubilæumsfrimærke. Direktør for Post Danmark Henning Christensen afslørede Herlufsholmfrimærket og overrakte derefter det første sæt til Jens Moberg.

Frimærket laves kun i ca. 50.000 eksemplarer og kan købes frem til d. 31. december 2015 eller så længe lager haves.