Jubilæumsbogen "Herluf 4ever"

8702165357.jpg
28 maj 2015

I anledning af Herlufsholms 450 års jubilæum har vi fået udgivet jubilæumsbogen "Herluf 4ever", som er skrevet af forfatter Jacob Fälling og kan købes i boghandlere og online HER.

I et interview i Dagbladet Køge står der blandt andet:

"Bogen har han selv skrevet, og den skildrer 24 timer på Herlufsholm Skole fra tidlig morgen til mørk nat - set fra elevers og læreres perspektiv. Jakob Fälling har gennem ni måneder overnattet på kostskolen, observeret og interviewet elever og ansatte.

-Jeg har været med hele vejen rundt, og der har været spændende på alle måder. Mine fordomme var nok, at det var stift og konservativt, fortæller forfatteren.

-Stedet er gammeldags, men progressivt. Det er også vildt, og der er også larm på Herlufsholm. Man kan godt være ung og have kant, selv om der bliver sat grænser, konstaterer Jakob Fälling over for avisen.

/.../

Det er rektor Klaus Eusebius Jakobsen, der fik ideen til at udgive en bog i anledning af skolens 450-års jubilæum. Han kontaktede forlaget Gyldendal, der i første omgang foreslog, at rektor selv kunne skrive bogen.

-Det havde jeg slet ikke tid til. Vi ville gerne invitere en forfatter inden for døren og selv lade ham finde vinklen, forklarer han.

Gyldendal anbefalede efterfølgende Jakob Fälling som forfatter. Han var dog i første omgang ikke helt vild med ideen.

-Jeg havde en mild skepsis over for stedet. Jeg troede, det var et topstyret sted, der ikke ville vises, som det var. Men der slog rektor benene væk under mig, forklarer Jakob Fälling og fortæller, at der absolut ingen censur har været i forbindelse med tilblivelsen af bogen.

-Jeg har fået frie hænder og er blevet respekteret. Jeg har mødt utrolig mange dygtige og seje mennesker, og jeg har lært meget af deres gejst. Der er noget mod på Herlufsholm, fastslår han.