Diplenes første dag på Herlufsholm

DSC02465.JPG
10 aug 2017

Der var store smil på de fleste ansigter, da Herlufsholm tirsdag morgen tog imod de nye elever til både grundskole og gymnasium. Præcist kl. 8.05 stod deres lærere klar med skilte foran den gamle klosterbygning, og mens eleverne ventede på, at alle fandt deres respektive klasser, kunne de fremmødte se deres nye kammerater an.

En særlig opstart for nye
Der er nogle ganske særligt over dagen for alle eleverne, men især for skolens yngste, som starter i 6. klasse. De holder til ved det smukke, gamle bibliotek, lidt afskåret fra resten af grundskolen, så de kan få ro til at vænne sig til at gå på en skole, hvor de hver eneste morgen skal iklæde sig deres strøgne skoleskjorte og ligne små voksne, der er på vej ud for at erobre verden.

Programmet på første skoledag er også tilrettelagt efter, at de nye elever får en chance for at møde hinanden inden alle elever - nye som gamle - mødes i Herlufsholm Kirke til årets første morgensang. "Godmorgen Heis!" råber den nye 3.g årgang i hilsen, når rektor byder velkommen tilbage i kirken. Nu er de endelig blevet de store på Herlufsholm.