6. klasses helte

6. klasse 2.jpg
25 jun 2018

Mens store dele af skolen har travlt med eksamensforberedelse og prøver, har 6. klasserne igen i år kastet sig over en temauge i heltemodets navn.

Netop heltene er omdrejningspunktet for ugen, hvor de unge elever går i dybden med hvad det vil sige at være en helt. Projektet giver anledning til faglig fordybelse og personlige refleksioner, ligesom den kreative sans får lov til at udfolde sig. Som noget nyt har 6. klasse i år fået lov til at dekorere palisaden omkring Herlufsholm Kirke, hvor håndværkerne er godt i gang med at renovere interiøret.

 

Den opgave har eleverne kastet sig ivrigt over. Bevæbnede med malerruller, tape og spraydåser med et hav af maling - og naturligvis iført forsvarlig beklædning - er eleverne gået i gang med at udsmykke de kedelige brædder med motiver, der knytter sig til de heltemodige mennesker, som i denne uge har været kilde til inspiration for 6. klasse.

Når projektet er færdigt, vil resten af skolen således også kunne lade sig inspirere til heltedåd ved landets mest heroiske plankeværk.

Foruden de farverige billeder af blandt andet Che Guevara, Dalai Lama, Obama, Læger uden grænser, SOS Børnebyerne og ikke mindst Herluf Trolle og Birgitte Gøye, vil eleverne også forsyne palisaden med plancher med tilhørende QR-koder, hvor man vil kunne scanne sig til yderligere information og derved stifte nærmere bekendtskab med de udvalgte helte.