Elever viser skolen frem

Elever viser rundt.jpg
22 jun 2018

I forbindelse med sommerens kommende rundvisninger på Herlufsholm har Sjællandske den 22. juni 2018 bragt følgende artikel af Mia Than West

For andet år i træk giver elever rundvisninger på Herlufsholm Skole i sommerferien. Det er Mads Alexander Pallisgaard og Anna Arndisdottir Wulff, som begge vil bruge noget af sommeren på at vise deres skole frem for turister og andre nysgerrige sjæle.

Rundvisningerne arrangeres i samarbejde med Næstved Turistforening, og man vil kunne stifte bekendtskab med de gamle klosterbygninger, der på trods af mange til- og ombygninger stadig vidner om liv og aktivitet helt tilbage til den tidlige middelalder. I Klostergårdens særlige atmosfære fortæller eleverne om Herlufsholms historie og udvikling helt fra grundlæggelsen af et Benediktinerkloster i 1135 til overdragelsen af godset fra Kong Frederik II til Admiral Herluf Trolle i 1560 og skolens oprettelse i 1565.

Turen går også rundt til de mange nyere bygninger, der i dag danner rammen om landets største kostskole. Herlufsholm har forandret og udvidet sig meget i årenes løb, men har altid nydt godt af en dejlig beliggenhed tæt ved skov og å.

Faktisk havde netop de skønne omgivelser så stor en effekt, at de lokale allerede i middelalderen brugte navnet »Skovkloster« om området.

Mads Alexander Pallisgaard og Anna Arndisdottir Wulff vil også fortælle om det traditionsprægede liv som elev på Herlufsholm og om de fortællinger, der ofte knyttes til skolen. For selv om Herlufsholm i dag er en moderne skole med elever og lærere fra hele verden, er skolen med dens lange historie og mange traditioner stadig omgivet af en vis mystik.

Uanset om man er interesseret i lokalhistorie, gamle traditioner eller livet som elev på Danmarks største kostskole, giver rundvisningen en enestående mulighed for at opleve Herlufsholm fra elevernes eget perspektiv.

Man får et autentisk indtryk af, hvordan hverdagen på skolen er, og der åbnes op for rum, man normalt ikke har adgang til. Billetter kan købes hos Næstved Turistforening, Banegårdspladsen 6 i Næstved eller hos rundviserne på dagen.

Rundvisningerne finder sted hver onsdag fra kl. 13-15 og kl. 16-18 i perioden fra den 1. juli til den 31. august. Der er mødested ved indgangen til Herlufsholm Kirke.