Herlufsholm for livet

Herlufsholm for livet.jpg (1)
07 aug 2018

Helt tæt på skolelivet på Herlufsholm

I TV 2s nye dokumentarserie 'Herlufsholm for livet'følger vi eleverne tæt gennem et helt skoleår. Vi oplever eleverne træde ind i en sagnomspunden verden fyldt med traditioner, værdier, venskaber, savn og karakterræs. (Fotos: Kristoffer Kirketerp Frandsen og Katrine Hornnes / TV 2).

TV 2s nye dokumentarserie 'Herlufsholm form livet' følger eleverne gennem et skoleår - premiere mandag 13. august.


Af Lone Leth-Larsen, TV 2 Kommunikation

Første skoledag på privatskolen Herlufsholm er ikke som på andre skoler. Her skal eleverne lære at binde slipseknuder og trække i skoleuniformen. De yngste elever går i grundskolens 6. klasse, og skolen har også en gymnasielinje og en international linje.

I den nye dokumentarserie 'Herlufsholm for livet', som har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 13. august, følger vi i otte programmer livet igennem et helt skoleår.

Serien adskiller sig fra tidligere programmer om Herlufsholm ved, at det her er eleverne selv, der skaber fortællingen om skolen.


Fra Trollebal til eksamen

Igennem otte programmer er vi er med, når eleverne træder ind i en sagnomspunden verden fyldt med traditioner, værdier, venskaber, savn og karakterræs.

Vi følger dem fra første til sidste skoledag og er med til højdepunkter som det store, årlige Trollebal, fugleskydningen og studentereksamen. Og vi møder dem også, når de udfordres af eksamen og den svære afsked med Herlufsholm og de venner, der næsten er blevet familie.

- Herlufsholm har altid fascineret mig, og både min far og farfar har gået på skolen og har været dybt påvirkede af deres ophold på godt og ondt, siger instruktør Katrine Kjær, der står bag dokumentarserien. (Foto: Kristoffer Kirketerp Frandsen og Katrine Hornnes / TV 2)


Formes for livet

I det første program møder vi Regitze, der får instrukser i, hvordan man reder sin seng, Henrik, der nyder gensynet med kostskolelivets tætte venner, og Lucas, der igen skal vænne sig til at være væk fra familien i Rusland.

For mange af eleverne betyder opholdet på Herlufsholm afsavn fra familien over længere perioder - og det kan være svært, især når forældrene bor i udlandet. Vi kommer helt tæt på, hvad det er for et stof, der gør de unge til herlovianere for resten af livet.

Igennem otte programmer er vi er med eleverne fra første til sidste skoledag og til højdepunkter som det store, årlige Trollebal, fugleskydningen og studentereksamen. (Foto: Kristoffer Kirketerp Frandsen og Katrine Hornnes / TV 2)


Adgang til et lukket miljø

Instruktør Katrine Kjær, der står bag dokumentarserien, siger:

- Herlufsholm har altid fascineret mig, og både min far og farfar har gået på skolen og har været dybt påvirkede af deres ophold på godt og ondt. Da jeg fik chancen for at lave serien om Herlufsholm, så jeg en mulighed for at få adgang til et ellers lukket miljø, og jeg var nysgerrig på, hvordan kostskolens mere traditionelle værdier påvirker en teenagers moderne og i høj grad elektroniske virkelighed. Jeg ville gerne undersøge, hvornår påvirkningen fra ens egen familie stopper, og skolens begynder, når en herlovianer former sig selv og sin identitet. Og hvilke værdier og retninger, eleverne tager med sig videre ud i verden.