Herlufsholm var det helt rigtige valg for Malou

Malou.jpg
08 mar 2018

Den 3. marts bragte lørdagsudgaven af Sjællandske en stor flot artikel af Mia Than West om Malou, der startede i 7. klasse på Herlufsholm i sommers.

Læs uddrag af artiklen her:

Den primære årsag til at Herlufsholm grundskolen på Herlufsholm Skole og Gods ændrede struktur i sommers var, at Herlufsholm gennem de seneste år havde oplevet stigende interesse og efterspørgsel fra elever, som ønskede at gå på privatskolen. Der blev i den forbindelse oprettet en ny 7. klasse på skolen, og 13-årige Malou Luttermann Jensen var en af de første elever, der blev optaget på 7. årgang.

Hun skriftede tilværelsen som elev på Susåskolen, afdeling Holsted, ud med livet som dagelev på Herlufsholm Skole og Gods. Og hun er slet ikke i tvivl om, at det var det helt rigtige valg.

- Jeg kunne bare godt tænke mig at prøve noget nyt. Jeg synes, det har været godt. Der er mange nye, søde elever og lærere. Jeg er rigtig, rigtig glad for det, konstaterer hun overfor avisen.

Malou Luttermann Jensen bor i Næstved.

- Jeg syntes, at de tilbud som Herlufsholm havde lød interessante. Man kan få lov til flere ting her, som jeg ikke havde mulighed for før, siger den 13-årige skoleelev.

Hun benytter sig af mange af de tilbud, der er på privatskolen. Inden længe skal hun til Colombia på konference med fire andre elever. Det er en del af det internationale skolesamarbejde »Round Square«, som Herlufsholm Skole og Gods deltager i.

- Det bliver rigtig spændende. Vi skal gå i skole og bo hos en værtsfamilie, og man skal lære at bygge venskaber, forklarer Malou Luttermann Jensen.

Herlufsholm Skole og Gods er en skole, man kender på de mange traditioner, historiske rødder og den helt særlige ånd. Alle elever bærer eksempelvis uniformer, og man sætter sig ikke ned, men bliver stående bag ved sin stol, når læreren træder ind i klasselokalet.

For den 13-årige pige fra Næstved har det været lidt af kulturændring.

- I starten skulle man lige vænne sig til det. Men det giver en anden ro. Og så kan vi gå i gang, når læreren har sat sig, forklarer Malou Luttermann Jensen.

Læs hele historien om Malou Luttermann i  Sjællandske.