Præsenter din karrierevej - en aften med stort udbytte.

Svend Holst.jpg
16 feb 2018

En stor tak skal lyde til Gammelherlovianere Svend M. Holst ´08, Mads Døssing '16 og Christian Kejser Hartz '04 samt forældre Lea Houlund, der torsdag den 8. februar besøgte Herlufsholm og leverede fantastiske fortællinger for de fremmødte diple i anledning af Herlufsholm Karriereaften.

Det blev til en aften med særdeles flotte præsentationer af 4 meget forskellige og inspirerende karrierevalg og en snak om, hvilke personlige og faglige kompetencer man skal besidde, når der skal vælges uddannelse og karriere.

DSC05925.JPG    

Svend Holst '08 åbnede aftenen i sin fortælling om, at vælge en lederuddannelse indenfor en kreativ branche nemlig Den Danske Scenekunstskole. Med allerede én lederuddannelse bag sig, fra militæret, valgte Svend at benytte sig af sine kompetencer i en helt anden branche. En branche hvor man skal have lyst til mennesker, hvor det handler om økonomi, målsætning og sikkerhed for de mennesker der er på, bag og foran scenen.

I sin tid som dipel på Herlufsholm, lå det ikke lige i kortene for Svend, at det var i den kreative retning karrieren skulle bane sig. Svend er nu på sit 2. år i sin Bachelor på Den Danske Scenekunstskole, hvor karakterer er underordnet for optagelsen. Derimod er der fokus på din person og hvad du kan bidrage med!

 DSC05932.JPG

Mads Døssing '16 studerer Almen Erhvervsøkonomi på CBS og driver sideløbende selvstændig virksomhed. Mads var dipel på Herlufsholm fra 7. klasse og dimiterede herfra. Han er nu igang med sit 2. semester på CBS, hvor målet er en Kandidat med speciale i finansiering. Mads kunne dels fortælle om fordelen ved sin valgte uddannelse, i og med den henvender sig bredt og derved åbner mange døre og samtidig fortalte Mads hvilken idsigt det giver, at drive egen virksomhed under uddannelse. At kunne anvende sin lærdom i praksis er for Mads et stort aktiv.

For diplene kunne Mads i øvrigt fortælle at han har stor glæde af sit netværk, både fra CBS og Herlufsholm. Der findes, i følge Mads, mange Gammelherlovianere på CBS, så Herlufsholm "Shiner" I netværk -også på CBS, som Mads udtrykker det.

 DSC05937.JPG

Lea Houlund er ansat i en af verdens ledende end-to-end IT service virksomheder. Lea gav de fremmødte diple en indblik i en brache, som i høj grad mangler kvinder og generlt akut mangler kompetencer. Lea kunne fortælle hvordan størstedelen af IT studerende allerede er i job inden afslutning af deres uddannelse og der er yderst gode fremtidsudsigter såfremt man vælger en IT uddannelse.

Den vigtigste motivation man skal have for at vælge IT branchen er i følge Lea interessen. Heller ikke her er karakterer afgørende, men igen også mennesket, forståelsen for teknologi og forretninger. Man skal for opnåen af større fortjenneste og bedre resultat have forståelse for netværket internt i virksomheder.

  DSC05946.JPG

Som aftenens sidste oplægsholder introducerede Christian Kejser Hartz '04, diplene for sin hverdag som præstationsanalytiker hos Team Danmark. Hans samlede interesse for matematik, fysik, biologi og ikke mindst sport har bragt ham til en levevej, hvor han idag kun arbejder med Top 8 atleter.

Vejen til hans karriere har blandt andet betydet at Christian har læst i udlandet. I sin tid på Herlufsholm lærte Christian at det er OK at være speciel, at stræbe efter noget specielt. Og idag er Christian, som blev Danmarks første præstationsanalytiker, stolt over at han kan noget helt specielt!

Aftenen blev rundet af med et klart budskab, som Christian netop udtrykte det: Udnyt netværket!

Herlufsholm afholder løbende karriere evnets for diplene og opfordre derfor gerne Gammelherlovianere til at præsentere sin egen karrierevej.