IB- elever styrker sprogørerne på Herlufsholm

Sprogøre.jpg
20 mar 2019

International Language Competition (ILC) er en international sprogkonkurrence for elever i de nordiske lande, som kan konkurrere på en blanding af ordforråd, idiomatik, grammatik og kulturelt kendskab inden for sprogene fransk, tysk, spansk og engelsk i kategorierne grundskole, gymnasium og modersmål. I år havde Herlufsholm elever med helt fremme i både de regionale finaler og i landsfinalen, og det endte med både guldmedaljer, podieplaceringer og flotte præstationer.

Ved regionsfinalerne stillede Herlufsholm med et franskhold fra gymnasiet, som klarede sig flot og sikrede sig en 2. plads og dermed deltagelse i landsfinalen d. 19. marts. Her var duoen bestående af Mads Friborg Due (1.a) og Aleksandra Kinga Gora (2.a) igen med fremme, da de kunne sikre sig en flot 2. plads efter en tæt finale, der måtte helt ud i flere ekstra runder for at finde den endelige afgørelse.

I modersmål-kategorien stillede vi med flere af vores dygtige internationale elever, som fik sat et flot Herlufsholm-aftryk på konkurrencen. På fransk endte Philip Ulrich Albanis Klinker (3.a) á point med Xavier Thorsen fra Gammel Hellerup Gymnasium, som dog havde scoret bedre i den indledende runde og derfor kunne kåres som vinder. Louise Mathilde Loft Sakhat (3.y) endte på en flot 3. plads og gav altså Herlufsholm hele to elever på det franske podie.

På tysk endte David Flensbog (3.a) lige uden for podiet på en flot 4. plads.

På engelsk imponerede Lucas Huerta-Murillo Grau (2.i) ved at score hele 59 points, hvilket gjorde ham til suveræn vinder 9 points foran nærmeste forfølger.

På spansk stod der Herlufsholm på det meste, idet Allan Rainier Jensen (2.i) med en score på 74 indtog førstepladsen med et enkelt point ned til Lucas Huerta-Murillo Grau (2.i), som altså er noget af en sprogekvilibrist. Lige uden for podiet med en score på 67 endte Cristobal Michael Peris Jensen (2.i), som dermed bekræftede, at spanskeleverne på Herlufsholm har gode muligheder for at få trænet sprogørerne og talegaverne både i undervisningen - og sammen med de internationale kammerater efter skoletid.