3.g tilbage på Herlufsholm

DSC08689.JPG
22 apr 2020

Det er nu en uge siden de første elever vendte tilbage til Herlufsholm efter længere tids hjemsendelse i forbindelse med Corona pandemien. Der er dog i første omgang kun tale om et meget begrænset fremmøde, da der fra Regeringens side kun er åbnet op for 3.g

Den fysiske undervisning er genoptaget for 3.g, men dog under nogle lidt andre forudsætninger end eleverne tidligere har været vant til. Regelmæssig håndvask og afspritning er nødvendigt, eleverne benytter samme klasseværelse med faste pladser, de undervises i medmindre undervisningen kan gennemføres udendørs, og skal sidde med behørig afstand både ude og inde. Flere steder på skolen ses markering; for eksempel på skolens kontor, så eleverne kan vente på hjælp med passende afstand til hinanden og sekretærerne.

Det er ikke det samvær, vi er vant til, men alle gør sig umage for at få hverdagen til at fungere så normalt som muligt.

For eleverne, der bor på skolens sovesale, opleves forandringerne tydeligt. Kosteleverne sover på deres hummer i steder for på sovesalene. Overalt skal man huske at holde afstand – det gælder også i spisesalene, hvor eleverne ved morgen- og aftenbordet sidder sammen i sovesalsgrupper med de påbudte 2 meters afstand og udsigt til buffeten, hvor maden udleveres portionsvist. Frokosten til alle elever udleveres som madpakker. Køkkenet gør sig umage med at gøre det til en god oplevelse.

For resten af eleverne på skolen fortsætter den virtuelle undervisning foreløbigt frem til d. 10. maj, hvor Regeringen igen vil melder ud. Vi glæder os over den store aktivitet, vi oplever fra eleverne, og det kæmpe arbejde vores lærere udfører for at få hverdagen til at fungere under disse svære omstændigheder.

Det, der rammer os mest, er de mange arrangementer, som vi ikke kan gennemføre, og som vi ved både elever, forældre og medarbejdere nyder. Vi kan ikke gennemføre Hueprøve eller fejring af sidste skoledag, som vi gerne ville. 3.g skal naturligvis have taget mål til den studenterhue, de igennem de sidste 3 år har arbejdet frem mod. Det sker tirsdag d. 28. april, hvor eleverne fra STX prøver studenterhue og sweatshirt, mens eleverne i 3.IB får besked efter rejseweekenden om, hvordan de bestiller over nettet – og så er det jo vigtigt at tænke på og minde hinanden om de mange oplevelser, der har skabt sammenhold og glæde i dette skoleår.

Vi har endnu ikke en afklaring på, om og i så fald hvordan afslutningen for grundskolens afgangsklasser og dimissionen af 3.g og 3.IB kan gennemføres. Vi håber, at vi får mulighed for at skabe en festlig ramme for afslutningen af alle vores elever og vil selvfølgelig give besked, så snart vi har en afklaring.